Indkøbskurv
4
1748 er en musikskole, der tilbyder undervisning i
musik, teater, design og billedkunst.
Mand med guitar

Toke Lynggaard: Om at undervise med passion 20. december 2023

Toke Lynggaard er et nyt ansigt hos 1748. Efter et halvt år som vikar, er han nu fast at finde i huset og tilbyder inspirerende guitarundervisning. En opgave, der betyder meget for ham – og som han anser som sin mulighed for at ”give tilbage” til det fællesskab, der har givet ham så meget.

Toke Lynggaard har haft sin daglige gang på 1748 i et halvt år. Først som vikar og nu som underviser på eget hold. Guitarundervisning er dog på ingen måde et nyt område for ham. Bag sig har han nemlig 12 års undervisererfaring af unge såvel som garvede guitarspillere.

”Jeg har selv fået guitarundervisning så længe, jeg har spillet – og har været heldig at have mange virkeligt gode lærere. Lærere, der har udfordret og inspireret mig og skubbet mig videre i min musikalske karriere. At spille guitar er den største glæde i mit liv, og det vil jeg gerne give videre.

Jeg synes, man som musiker har et ansvar for at hjælpe andre videre på deres rejse – og hjælpe dem igennem de problematikker, man selv har brugt lang tid på at knække. For mig er det et fantastisk arbejde; at kombinere menneskelige relationer med musik. Man får virkelig meget igen fra sine elever,” siger han begejstret.

Fra Odense Teater til rock og jazz

Toke Lynggaards liv er fyldt med musik. Senest har han arbejdet på Odense Teater og spillet orkester til forestillingen Bonnie & Clyde. Derudover spiller han i bandet PATINA og vikarierer i diverse live-sammenhænge.

“Det vigtigste for mig er bare, at jeg arbejder med min guitar,” griner Toke
.

Jimi Hendrix blev startskuddet på karrieren

Der er ingen tvivl om, at Toke har fået musikkærligheden med hjemmefra. Med en far, der også spillede guitar og en barndom til baggrundslyden af Elvis, Beatles og Buddy Holly, var det næsten uundgåeligt, konstaterer Toke og fortæller:

”Musik har altid fyldt meget for mig. Jeg kan ikke sætte fingeren på, hvorfor det netop blev guitaren for mig – og ikke klaveret. Nogle gange føler jeg næsten, musikken og instrumentet vælger én.

Det er også dét, jeg tager med mig i mit arbejde. Jeg vil gerne finde de katalysatorer, der tænder ilden i mine elever. For mit eget vedkommende var det at opdage Jimi Hendrix; hans musik åbnede døre og gav mig lyst til at spille i band. Jeg prøver at se, om jeg kan give mine elever den samme glæde. Samtidig er det selvfølgelig så forskelligt og personligt, hvad der driver folk.”
Elever, der tilmelder sig Tokes undervisning kan dermed se frem til at møde en underviser, der tager udgangspunkt i den enkelte elevs potentiale. Og som allerhelst vil udvikle eleverne på den allersjoveste måde.