Indkøbskurv
4
1748 er en musikskole, der tilbyder undervisning i
musik, teater, design og billedkunst.
Mand med guitar

Michael Sanvig: Skoleleder, trommeslager og entertainer 26. maj 2021

”Folk gyser altid, når de hører, jeg har haft det samme job i 20 år. Det lyder jo også frygteligt kedeligt – men det er det bare slet ikke, når det er 1748, vi taler om”

Michael har nemlig været skoleleder på 1748 siden 2000. Før det var han underviser på skolen og pædagogisk leder, så han har været med siden skolens spæde opstart i 1989.

”Vi plejer at sige, skolen er groet ud af huset. Men efterhånden er jeg selv groet ud af skolen. Jeg er jo nærmest blevet voksen sammen med 1748, og hele min base stammer herfra. Samtidig har der også altid været plads til mine egne projekter ved siden af arbejdet, og jeg har kunne dyrke musikken på flere forskellige måder,” fortæller Michael.

Og netop glæden til musikken er dét, der fylder for Michael. På sigt drømmer han om at vende tilbage til undervisningen, så han også kan opleve den helt særlige glæde, der opstår i øvelokalerne:

”Det fedeste ved at undervise er, at man hjælper andre med at få realiseret deres drømme. Jeg tror på, at verden bliver et bedre sted, hvis flere har noget, de brænder for. Folk trives bedre, når de har en interesse. Det er jo heller ikke for sjov, at man i Sverige udskriver korsang på recept,” griner han.

Stomp og fodboldslagsange

Michael er trommeslager. En passioneret en af slagsen. Han indrømmer selv, at han kan bruge timevis på at stirre på billeder af trommesæt – og i fritiden spiller han på alt fra trommer til olietønder: 

”Jeg er en del af en mangeårig stomp/performancegruppe, der hedder Habengoods. Vores dogme er, at vi spiller på ting, der ikke er beregnet til at spille på – og vi har det sindssygt sjovt imens!” fortæller Michael og fortsætter:

”Noget af det fedeste ved stomp er, at når man spiller på gadehjørner med så anderledes et set-up, får man virkelig folks umiddelbare reaktion. Det er en fed oplevelse at se forbipasserende tabe kæben på den måde!”

Michael har spillet sammen med de to andre medlemmer i Habengoods i mere end 14 år, og samspillet har bl.a. resulteret i talrige spillejobs i ind- og udland, deltagelse i talentshows, festivaloptrædener og publikumsprisen til HCA Festivals.

Senest har bandet kastet sig ud i sangskriveri, da de har skrevet og indspillet deres første originale sang; en slagsang til et kvindeligt fodboldhold i Sønderjylland. Og så snart coronasituationen tillader det, skal trioen til Sønderjylland for at spille sangen for fodboldholdet, imens fodboldspillerne rapper til. Et skørt indfald, der netop er kendetegnende for Habengoods.

 

Musik der kan synges med på

Når Michael ikke er på 1748 eller trommer løs på olietønder, spiller han også med i et andet band; et danseorkester ved navn Kort Varsel. Her er der fokus på feststemning og glad musik, som alle kan synge med på: 

”For en trommeslager er det fedt at spille med i et band. Der er en næsten barnlig glæde ved det, og det giver mig sindssyg meget energi,” siger Michael.

Og selvom der har været langt mellem koncerterne i 2021, begynder Michael langsomt at se frem til flere spillejobs og en mere normal hverdag:

”Jeg har aldrig været bekymret for, om hverdagen kom tilbage. Det vidste jeg, den ville. Derfor har jeg også kunne tage coronatiden for, hvad den er; en pause fra hverdagen. Jeg har haft tid til at tænke lidt mere over, hvad jeg brænder for – og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang igen! Både til at spille selv, men også til at fylde 1748 med mennesker, der brænder for musikken. Det er jo det, vi er til for,” afslutter han.