Indkøbskurv
4
1748 er en musikskole, der tilbyder undervisning i
musik, teater, design og billedkunst.
Mand med guitar

Banddag på 1748 20. august 2020

Hver uge afholder 1748 banddag. På banddagen samles skolens elever på tværs af genrer, instrumenter og niveau og bliver inddelt i bands. Her er det tilfældigheden, der råder, og det betyder, at dagen har skabt sjove, vilde og overraskende bandkonstellationer over årene.

For et par år siden deltog 53-årige Jesper Jensen i banddagen. Egentligt havde han tænkt sig at melde sig på et guitarhold, men da holdet var fuldt booket, mødte han op til banddagen for i stedet at spille trommer i et band:

”Banddagen blev afholdt på en tirsdag dengang. Det ved jeg, for vi opkaldte faktisk vores band efter det. Vi hedder Groovy Tuesday,” griner Jesper og fortsætter:

”Vi er 4 i bandet. Egentligt er vi nok meget forskellige og holder også af forskellige genrer inden for musikken – men det betyder bare, at vi alle sammen bliver udfordret og får afprøvet noget nyt. Det er ret sjovt.

Musikken skal deles

Til daglig er Jesper musikpædagog, og hans liv er fyldt med musik. Når man spørger ham, hvorfor det er fedt at spille i band, er svaret klart: 

”Det er noget helt særligt at spille sammen med andre. Der opstår et fællesskab, og man forpligter sig overfor hinanden til at gøre sit bedste. Når man bliver sammensat tilfældigt på den her måde, skal man selvfølgelig finde rummeligheden frem og lære hinanden at kende. Heldigvis er det jo dét, musikken kan.

I mine øjne er musikken et globalt sprog, der skal deles med andre. Det er ligegyldigt, om man spiller sammen med fremmede eller gode venner; musik bringer altid glæde, når man deler det med hinanden.”

Drømmer du om at spille i band – og vil du gerne med til næste banddag? Se de kommende datoer her