Indkøbskurv
4
1748 er en musikskole, der tilbyder undervisning i
musik, teater, design og billedkunst.
Mand med guitar

Roots

Beskrivelse

Roots er glæde.

Roots er en musikalsk legeplads.

Roots er hele verden i Odense.

 

HVEM ER VI?

Koret består af 20-25 kvinder, og repertoiret er, som navnet antyder, roots-musik. Det vil sige verdens- og folkemusik samt videreudviklinger deraf. Vi synger sange fra bl.a. Brasilien, Sverige, Finland, Israel, Bulgarien, Georgien og Tanzania på originalsprogene, ofte i egne arrangementer lavet af vores dygtige korleder, Lene.

 

Det, der er fedt ved roots-musikken, er at lære nye rytmer, taktarter og grooves, lære nye skalaer, måder at intonere på - og så får man måske også lært lidt sprog undervejs. Det bliver nogle gange lidt nørdet i øvelokalet, men det elsker vi!

 

Desuden arbejder vi med VOPA (vocal painting), hvor der improviseres og skabes sange i nuet. Formålet er at udvikle hver enkelt sangers musikalitet og selvtillid til at tage ansvar for musikken, der skabes i fællesskab.

 

Som sanger i Roots forventes det, at man har stabilt fremmøde, og at man er indstillet på ind imellem også at øve derhjemme mellem øveaftenerne (der er øvefiler til rådighed). Det er ikke et krav at have nodekendskab, men du skal have en god rytmisk fornemmelse, kunne synge rent og holde din egen stemme i et flerstemmigt arrangement. Det forventes, at du har lyst til at udvikle din stemme og musikalitet, også via fx bodypercussion. 

 

At være med i Roots fordrer et vist engagement, også nogle gange ud over øveaftenerne. Vi er en forening, hvor en bestyrelse tegner retningslinjerne, og så er der en række udvalg, som fx arrangerer koncerter, laver PR o.a. Men først og fremmest hygger vi os og griner næsten lige så meget, som vi synger.

 

 

 

OPTAGELSE I ROOTS:

Roots er som nævnt en selvstændig forening, som har en bestyrelse og afholder en årlig generalforsamling. Af samme årsag skal du kontakte os direkte på rootskoret@gmail.com, hvis du ønsker at blive optaget. Betaling sker gennem 1748, men først når du har været igennem et optagelsesforløb.

Vi optager hovedsageligt nye medlemmer i september og januar. Man inviteres til at komme til en øveaften i starten af en ny sæson. Der vil være en optagelsesprøve, hvor man dels skal synge en sang alene og dels skal synge ens egen stemme i en af sangene fra korets repertoire. Alt dette får man meget mere info om, når man har kontaktet os på mail.

Kontingent og antallet af øvegange fastsættes fra sæson til sæson. I efteråret 2024 er kontingentet kr. 1.200,-. Studerende og pensionister får 15% rabat

 

Har du lyst til at komme med på en musikalsk verdensrejse i et fællesskab, der er lidt mere end det gængse aftenskolekor, så skriv endelig til os på rootskoret@gmail.com 

 

Vi glæder os til at høre fra dig!

 


 

Vis mere ...

Mødegange

Underviser