Indkøbskurv
4
1748 er en musikskole, der tilbyder undervisning i
musik, teater, design og billedkunst.
Mand med guitar

H. C. Andersen med et twist 24. august 2021

I disse dage er Odense sprængfyldt med mennesker, liv og latter. H. C. Andersen Festivals løber af stablen efter et års pause. Over 120 andetårselever fra HF FLOW deltager og kan opleves på flere forskellige venues med alt fra musik til teater, kunstfernisering og kortfilmsfremvisninger.

------------

Én gang om året forvandles Odenses gader og stræder til en levende scene, hvor performere står klar til at underholde med forskellige fortolkninger af H. C. Andersens fortællinger og liv. Festivalprogrammet er spækket med kulturtilbud – og FLOW står i år for hele 5 forestillinger foruden en koncert, en kunstudstilling og en række kortfilm. 

De forskellige forestillinger er produceret og udviklet af eleverne selv i deres allerførste uge tilbage på skolebænken. Det er sket i tværfagligt samarbejde mellem skolens fire linjer Musik-, Teater- Kunst og Design- samt Filmlinjen.

”Eleverne har brugt 30-40 timer på deres forestillinger og udstillinger. De har arbejdet sammen på kryds og tværs, og det har udmøntet sig i flere fantastiske og vidt forskellige performances, som kan opleves i løbet af ugen.

Eleverne har virkelig glædet sig til den her uge. Det er tydeligt at mærke, de unge mennesker har higet efter at stå på en scene, og det er en kæmpe forløsning endelig at kunne få det ønske til at gå i opfyldelse,” siger Rasmus Skovmand, som er koordinator på FLOW.

 

Faste rammer og fri fantasi

Fællesnævneren, der binder de mange forestillinger sammen, er selvfølgelig H. C. Andersen. De faste rammer har dog på ingen måde lagt en dæmper på elevernes fantasi. Snarere tværtimod. 

”Folk griner ofte af Odenses forhold til H. C. Andersen. Men festivalen er en enorm platform, og H. C. Andersens liv og fortællinger er så rigt på materiale, at det er et godt emne for eleverne at tage afsæt i. De har taget det bedste fra Andersens univers og givet deres bud på en fortolkning,” siger Rasmus Skovmand og fortsætter:

”Publikum kan bl.a. glæde sig til fortællinger fra det virkelige liv om H. C. Andersens kvindelige eskapader, teaterforestillinger for børn, nutidige ungdomsfortolkninger og kortfilm om stalking – blot for at nævne nogle få oplevelser.

Alle forestillingerne er udviklet af eleverne – helt fra start til slut. H. C. Andersen Festivals har derimod stået for alt det praktiske, som f.eks. billetsalg, markedsføring, venues, programlægning og meget mere. Det er en stor gave, for så kan vi i stedet koncentrere os om alt det kunstneriske.”

 

Unge taler til andre unge

HF FLOWS forestillinger ses især af andre unge og opføres bl.a. for lokale skoleklasser – og det er kun en fordel, mener Rasmus:

”Der er mange skoleklasser i 7.-9. klasse, der kommer for at se forestillingerne. Det betyder, at der ikke er så stor aldersforskel på performerne og tilskuerne – og det giver en rigtig god dynamik. Det er unge, der taler til andre unge, og det åbner op for en masse spændende refleksioner.”

FLOWS forestillinger kan primært findes festivalens skoleprogram (LINK: https://www.hcafestivals.dk/skoler-institutioner/skoleprogram), men derudover kan andre festivalgængere også opleve FLOW i koncerten Forbudt kærlighed, som spilles på festivalens store scene på Flakhaven den 25. august kl. 17-19. Læs mere her (LINK: https://www.hcafestivals.dk/program-2021/forbudt-kaerlighed-4132).

 

Fotos: Søren Mandala Nielson