Indkøbskurv
4
1748 er en musikskole, der tilbyder undervisning i
musik, teater, design og billedkunst.
Mand med guitar

Mød Anja Kickbusch: Underviser, sanger og albumaktuel i en corona-tid 30. juni 2021

1748 sprudler af liv. Gangene giver altid genlyd af brudstykker af musik og sangtekster. Her interesserer vi os for musikken og for hinanden – og vores engagerede lærere brænder for at dele deres kreative og musiske evner med dig. Bag 1748 står et helt hold af musiske ildsjæle. Her kan du møde én af dem.

Anja Kickbusch underviser i sang på 1748. Det har hun faktisk gjort, siden hun blev færdiguddannet på musikkkonservatoriet i 2012 – kun afbrudt af hendes nuværende barsel, der falder lige midt i pandemien og dermed en udsædvanligt stille periode: 

På en måde er pandemien ikke gået lige så meget ud over mig som andre. Jeg har nærmest været på barsel i hele corona-tiden, så jeg har fået lov til at færdes i min egen lille boble.

Men selvfølgelig kan jeg mærke det. Det kan vi alle sammen, og jeg glæder mig så meget til at vende tilbage til 1748 efter sommerferien. Jeg glæder mig til at møde andre musikere, indgå i musikalske fællesskaber igen og til både at spille og gå til koncert. Der er blevet talt så meget om hudsult, men jeg føler nærmest en slags musiksult,” fortæller hun.

En helt særlig stemning

Normalt er Anjas hverdag nemlig fyldt med stemning, musik og liv. Hun er solist og sangskriver med eget band, har undervist på flere forskellige musikskoler og laver workshops for firmaer, foreninger og efterskoler. Og for hende er den daglige gang på 1748 noget helt særligt: 

”På 1748 vil alle hinanden; personalet, eleverne, ledelsen. Der er mange andre musikskoler, hvor man bare møder ind og gennemfører sin undervisning og så går igen, men på 1748 interesserer vi os for hinanden. Vi samles og drikker kaffe og taler med hinanden, og det gør, at man føler, man hører til,” fortæller hun.

Og netop den personlige forbindelse er vigtig for Anja i hendes arbejde med eleverne:

”Jeg elsker at møde nye, spændende mennesker – både børn, voksne og unge – der brænder for noget og gerne vil synge og nørde musik. Mange af dem kommer for at få et frirum fra hverdagen og fordybe sig i noget, de interesserer sig for. Det er fedt at være med til og hjælpe dem videre med.

Det er en ære for mig at være med til at fornemme deres udvikling. Sommetider føles det som om, der kommer ét menneske ind ad døren i starten af skoleåret, og det er et helt andet menneske, der går ud ad døren. Det er fedt at se dem overskride deres egne grænser og tage imod nye udfordringer,” siger hun.

 

Melankolsk musik og retrorock – en ny plade bliver til

Anja har dog ikke kedet sig under hverken pandemi eller barsel – tværtimod er hun netop nu aktuel med en ny single, Embrace it. Singlen er en del af et større projekt, hvor nye numre bliver udgivet løbende og bliver samlet til en hel plade – som forhåbentligt skal fejres med en turné.


Genren er en, som Anja selv beskriver som ”Retrorock med et hint af James Bond-musik”:

”Jeg kan godt lide melankolsk musik. Musik, der kan gøre lidt ondt, men på en dejlig måde. Musik, der tager fat i de store følelser, går i dybden og rammer rent. Musikken er det sted, hvor man netop kan arbejde med de følelser, og det synes jeg, man skal udnytte,” fortæller hun og afslutter: 

”Jeg er solist og sangskriver, og jeg har altid gang i mange forskellige projekter. Dette projekt skulle egentligt været startet for et stykke tid siden, men er på grund af pandemien blevet forsinket af flere omgange. Nu er jeg klar til at dele mine sange med verden, og jeg glæder mig.”