Indkøbskurv
4
1748 er en musikskole, der tilbyder undervisning i
musik, teater, design og billedkunst.
Mand med guitar

Debbie Cameron: Et helt liv med musik 26. august 2023

Lige om lidt slår 1748 dørene op for en ny sæson sprængfyldt med musik – og nye møder mellem mennesker, elever og undervisere. Et af de nye navne på skolen er Debbie Cameron, som allerede er et kendt ansigt for mange. Med et væld af pladekontrakter, turnéer og masterclass´ bag sig, er her tale om en særdeles erfaren sangerinde med stor passion for musikundervisningen.

”Jeg har undervist i musik i fire årtier. På musikskoler og til masterclasses, hjemme i min stue og ude i verden. Nu glæder jeg mig til at undervise i Odense – faktisk overvejer jeg at flytte dertil,” fortæller Debbie.

Passionen for musik har i høj grad gennemsyret hendes liv. Og undervisningen giver hende mulighed for at dele denne glæde med andre:

”I mine øjne er musik og kunst de eneste ting, menneskeheden ikke har ødelagt endnu. Alt – politik og hele samfundsstrukturen – har vi ødelagt, men ikke musikken. Ikke kunsten. Det er det eneste, vi ikke har formået at røre ved,” griner hun og fortsætter:

”Jeg elsker at hjælpe andre mennesker med at udtrykke sig selv gennem musik. Grundlæggende er jeg ikke interesseret i at have elever, der gør, som jeg vil have dem til at gøre. De skal derimod gøre, hvad de selv vil; finde dét, de brænder for. Jeg tror på, at hvis man brænder for noget – uanset hvor ukommercielt det er – så skal man nok lykkedes med det.”

En ære at være lærer
Kursister hos Debbie Cameron kan glæde sig til at blive udfordret. Til at udforske sig selv og til at afprøve en masse forskelligt. Debbie er – med sine egne ord – ikke bundet af nogle genrer, men sætter en ære i at eleverne kommer ud af deres komfortzone og arbejder med dét, der er svært – for det er dér, man lærer.

”At være lærer er den mest noble profession i verden. Jeg anser det som en kæmpe ære at være lærer. Det er en stor opgave at formidle komplekst materiale, så andre kan forstå det. Sommetider er det den mest simple forklaring, der står stærkest,” siger Debbie.

Masser af musik på tapetet
Det er ikke kun 1748, der bringer Debbie Cameron til Odense. Ved siden af undervisningen har hun nemlig gang i et langvarigt og storstilet samarbejde med Emil Savery, som også er underviser på 1748. Sammen er de i fuld gang med at skrive og indspille en lang række sange, der har det til fælles, at de alle er vidt forskellige. Faktisk synger Debbie på forskellige sprog i hver eneste sang.

”Projektet har været længe undervejs, og vi har arbejdet med det i snart 6 år. Det er noget helt nyt; noget, man aldrig har hørt før. Emil Savery er en fantastisk komponist, selvom jeg ofte har sagt, man skal stå tidligt op om morgenen for at danse til hans musik! Det er eksperimenterende, og det er fantastisk. Jeg håber, at vi når at udgive det i 2024,” afslutter hun – og så er der også lidt at glæde sig til.

Se Debbies kurser her: https://1748.dk/undervisere/debbie-cameron