Indkøbskurv
4
1748 er en musikskole, der tilbyder undervisning i
musik, teater, design og billedkunst.
Mand med guitar

CIRKUS BØF – GØR VÆSENTLIGE EMNER TIL SAMTALESTOF 6. april 2022

Cirkus BØF er ikke et helt traditionelt cirkus. Og så alligevel. For hver søndag øves der jonglering, menneske-kanonering og akrobatik i et kæmpe pakhus på Odense Havn. Men selvom slutproduktet er en cirkusforestilling, er formålet meget mere end det. Her kan fædre nemlig skabe, opleve, udleve og reflektere sammen. Cirkusset er nemlig et særligt tilbud til fædre og børn. For en far har – som enhver anden – brug for at tale med andre fædre om ting af væsentlig og stor betydning. Og netop dét fik idemanden til Cirkus BØF til at etablere et anderledes rum for samvær og samtale far og far imellem.

Efterfødselsreaktion – nu også for fædre!

Starten på ideen til Cirkus BØF skal man finde for cirka to år siden, hvor Daniel Walsh's andet barn kom til verden under ret kaotiske forhold. Alt endte heldigvis godt – men fødselsoplevelsen satte sine spor hos Daniel, og han var efterfølgende præget af følelser, som han ikke kendte, og som han ikke vidste, hvor han skulle gå hen med.

“Jeg oplevede en skrøbelighed og usikkerhed i mit liv, som jeg ikke havde følt før. Jeg bonede også helt ud på den screening for efterfødselsreaktion, som sundhedsplejersken lavede. Men fordi jeg var far – og ikke mor – var der faktisk ikke rigtig noget tilbud til mig,” fortæller han. Psykolog virkede ikke som det oplagte for Daniel. Han havde nogle andre behov for at dele sine oplevelser med ligesindede, fortsætter han: “Far-følelser kan godt være lidt tabubelagte, så jeg savnede nogle ligesindede at tale med – både om dét, men egentlig også bare et behov for noget sjov og gøgl i mit liv.”  

Cirkus BØF bliver født

Med en baggrund som kaospilot var det netop med fokus på oplevelser og gøgl, han valgte at banke sin egen “fædregruppe” op. Et fritidsfællesskab, hvor man kan snakke, føle og dele. Men alt sammen pakket ind i projekt fyldt med skæve ideer, fysisk aktivitet og masser af samvær.

Og sådan blev Cirkus BØF til. “rn og Fædre”.

Første sæson af Cirkus BØF er netop startet med cirka 10 fædre og deres børn. Hvert par vælger deres eget cirkusnummer, som de i løbet af sæsonen skal arbejde med og øve sig på – selvfølgelig under instruktion af rigtige cirkusartister. Og som det sig hør og bør i et ægte cirkus, sluttes sæsonen af med et brag af en forestilling.

Nogen melder sig til primært for at gå til noget med sine børn, og nogen for at mødes med andre fædre. Og begge indgangsvinkler er helt ok, for outputtet er formentlig det samme. Et rum, hvor man kan vende væsentlige emner. Hvor man mødes om et fælles projekt, måske ser lidt fjollede ud sammen, og ikke mindst, hvor man styrker forholdet til sit barn ved at gå forrest og vise mod til et lidt “vildt” projekt: 

“Det er meget symbolsk, at vi fædre i Cirkus BØF står og løfter vores børn højt op i luften, hvor de vinker ud til verden”, slutter Cirkusdirektør Daniel Walsh. 

Læs mere om Cirkus Bøf her: https://cirkusbof.dk/ - og hold øje med næste hold på vores hjemmeside!