Indkøbskurv
4
1748 er en musikskole, der tilbyder undervisning i
musik, teater, design og billedkunst.
Mand med guitar

Charlotte Troldahl: Udstillingsaktuel i en coronatid 26. maj 2021

Selvom coronatiden har sat en stopper for forårsundervisningen på Fyns Kunstskole, har Charlotte Troldahl haft rigeligt at se til. Privat er hun midt i en flytning – og samtidig er hun udstillingsaktuel i udstillingen FUGL – FUGL - FUGL på Huset i Asnæs.

”Udstillingen tager selvfølgelig udgangspunkt i fugle. Flere forskellige kunstnere har bidraget og givet deres aspekt på fugle. Det er en smuk udstilling, hvor man får øjnene op for, at fuglene færdes overalt omkring os i hverdagen.”

I alt udstiller 25 kunstnere deres værker. Charlotte selv har tre værker med i udstillingen – tre store, indrammede tegninger på 100 x 144 cm. Tegningerne er inspireret af skyer og viser en verden i fugleperspektiv:

”Jeg startede faktisk med at tegne skyer, fordi jeg altid tog billeder ud ad flyvinduet på mine rejser. Det var billeder, jeg havde liggende rigtig længe, før jeg gik i gang med at omdanne dem til tegninger.
Det udmundede i en serie på 12 tegninger, som jeg arbejdede på i løbet af tre år. Det tog lang tid, fordi jeg tegner på noget særligt, håndlavet papir. Papiret er uhyre tyndt, og man kan ikke viske ud på det. Det gør arbejdet til en meget sart proces, der kræver meget koncentration og nøjagtighed. Jeg holder meget af den slags sanselighed i mit arbejde,” fortæller Charlotte.

Fra tegninger til keramik
Men tegninger er ikke det eneste, Charlotte producerer. Faktisk er hun i fuld gang med at designe en unika-krukke til Galleriet Hornbæk. Det sjællandske galleri har nemlig udviklet en særlig krukke, de inviterer udvalgte kunstnere til at dekorere. Krukken hedder selvfølgelig Hornbæk-krukken og er hele 70 cm. høj – en helt anderledes udfordring for Charlotte, der har måtte bytte sine blyanter ud med pensler:

”Det er faktisk tredje gang, jeg får lov til at male en Hornbæk-krukke. Første gang jeg prøvede det, var jeg lige ved at dø af skræk – det er jo en helt anderledes genre. Men det er gået rigtig godt, og mine to tidligere krukker er blevet solgt.”

Og netop den fine blyantstreg er noget, Charlotte overfører til krukkedesignet:

”De krukker jeg maler, læner sig meget op ad temaerne fra mine tegninger. Jeg bruger hovedsageligt blå og grålige farvetoner, og på den måde matcher udtrykket hinanden på tværs af kunstformer og materiale.”

Tilbage til undervisningen
Og på den anden side af sommeren venter hverdagen forhåbentligt igen. Charlotte har undervist i mange år – blandt andet 9 år på Thorvaldsens Museum – og hun glæder sig til at vende tilbage på Fyns Kunstskole:

”Jeg elsker at undervise. Jeg synes, det er så fedt at give håndværket videre og se, hvor eleverne er i deres proces. Det er fantastisk at kunne hjælpe – og se dem hjælpe hinanden. Min undervisning slutter altid med, at alle præsenterer, hvad de har arbejdet på, og jeg kan mærke, eleverne virkelig skubber til hinanden der,” siger Charlotte og fortsætter:

”Jeg glæder mig til at komme i gang igen. Jeg tror, vi er mange, der trænger til at få energien lidt op og kaste sig ud i nye projekter.”